Speldesign på Skurups folkhögskola i Malmö

Är du spelintresserad och nyfiken på att utforska speldesign och spelande? På Skurup och Fridhems folkhögskolas Malmöfilial kan du läsa Speldesign Bas eller Entrepenör, där du under ett år får utforska spel och speldesign som praktik och fenomen.
Vi riktar oss till dig har ett stort intresse och erfarenhet spel och spelande på ett eller annat sätt, till exempel genom lajv och rollspel, datorspel eller brädspel och vill prova på att ta fram egna spelidéer och utforska spel som uttryck. Vi arbetar utåt mot de verksamma företag och föreningar som finns i Malmöregionen, med gästföreläsare, studiebesök och workshops. Studierna sker på heltid där tiden delas mellan lektioner och workshops och eget projektarbete. Fokus under kursen ligger på att ta fram prototyper och utforska spel som fenomen - analogt och digitalt. 

Mitt i Malmö

Lokalerna på Sofielundsvägen ligger nära till allt i Malmö, med gott om kreativa verksamheter i husen runt om och på den närliggande Norra Grängesbergsgatan Det är också nära till Möllevångstorget och Malmös kreativa kärna. 

Din egen utveckling

Under utbildningen får du en chans att arbeta med spel och hitta din egen potential. Målet är att du efteråt ska hittat just ditt uttryck och fått utforska spel från ett skapande perspektiv. Du får verktyg att arbeta med olika metoder och självförtroende att utforska dina idéer.

Workshops

Tillsammans skapar vi en kreativ miljö och arbetar i workshop-format. Du har tillgång till skolans lokaler och jobbar i projekt med dina klasskamrater.

Inspiration och nätverk

Vi gör studiebesök på spelföretag och hos föreningar för att få inspiration och bygga upp nätverk. Vi tar också in gästföreläsare för att upptäcka andra former av spel och vad man kan arbeta med som spelintresserad och kunnig.

Bas eller Entreprenör? 

Kursen ges på två nivåer, Bas för dig som inte har gymnasiebetyg och är början av att utforska din framtid och Entreprenör för dig med gymnasiebetyg som vill lära dig inte bara om speldesign i sig utan också hur man arbetar entrepenöriellt, finansierar projekt och bygger portfolio.