SFI på Folkhögskolan Skurup och Fridhem i Malmö

Välkommen till ett kreativare sätt att lära dig svenska!

Hos oss har du möjlighet att nå dina mål att lära dig det svenska språket. På vår SFI-utbildning utvecklar du din svenska med kreativa arbetssätt tillsammans med erfarna och kompetenta lärare utifrån dina individuella mål.

Studera hos oss

Hos oss kan du studera SFI, Svenska för invandrare, på alla kurser A-D. Vi tar emot deltagare på studiespår 1 och 2, alltså du som har mellan 0-12 års studieerfarenhet från ditt hemland. Vi erbjuder SFI 15 timmar per vecka. Du studerar måndag-fredag klockan 9:00-12:30.

Du kan också studera SFI-intensiv hos oss. Vår intensivkurs är 20 timmar per vecka och är för studerande på både spår 1 och 2. Du studerar då 9-12:30 mån, tors och fre och 9-16:15 tis och ons. 

Mycket välkommen att registrera dig hos oss!

Du går till Vägledningscentrums Drop-in-registrering på Föreningsgatan 7A i Malmö och säger att du vill studera på Folkhögskolan Skurup och Fridhem. Mer info om deras öppettider hittar du på deras hemsida. 

https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/Utbildningar-for-vuxna/Komvux-Malmo/Utbildningar-pa-Komvux/Sfi---svenskundervisning-for-invandrare/Sa-ansoker-du-till-sfi.html

Kreativa stationer utvecklar din svenska

 Ett viktigt verktyg i lärprocessen menar vi är glädjen som finns i lärandet och språket. Vårt nyskapande arbetssätt kring språkutveckling innehåller kreativa aktiviteter för att stimulera både språkprogression och gemenskap.

En dag i veckan har vi stationer på vår SFI-utbildning. Då väljer du som deltagare en station som fokuserar på de färdigheter du behöver utveckla. Du får då träna din svenska på ett kreativt sätt med glädjen i fokus. Vi har bland annat erbjudit stationer som teater, dans, fysiska aktiviteter, kreativt skrivande, samtalsgrupper och musik.

Lär dig läsa och skriva på svenska

Vi erbjuder kurser i både alfabetisering och latinisering. Hos oss kan du i lugn miljö utveckla din läs- och skrivförmåga i rasande fart. I våra ALFA-grupper arbetar vi i små grupper med hög lärartäthet tillsammans med våra kompetenta modersmålslärare.

Vid frågor om vår SFI-utbildning är du välkommen att höra av dig till vår SFI-rektor.

Caroline Estephan 
SFI-rektor Folkhögskolan Skurup och Fridhem 
tel. 0760-008559
caroline.estephan@fridhemsfolkhogskola.se