SFI PÅ FOLKHÖGSKOLAN SKURUP OCH FRIDHEM I MALMÖ

 

Välkommen till ett kreativare sätt att lära dig svenska!

Hos oss har du möjlighet att nå dina mål att lära dig det svenska språket. På vår SFI-utbildning utvecklar du din svenska med kreativa arbetssätt tillsammans med erfarna och kompetenta lärare utifrån dina individuella mål. 

 

Studera hos oss

Hos oss kan du studera SFI, Svenska för invandrare, på alla kurser A-D. Vi tar emot deltagare på studiespår 1 och 2, alltså du som har mellan 0-12 års studieerfarenhet från ditt hemland. Vi erbjuder SFI-studier både på del- och heltid under dagtid.

Vår vanliga SFI ges 15 timmar per vecka. Du studerar måndag-fredag klockan 9:00-12:30. Du kan också studera SFI-intensiv hos oss. Vår intensivkurs bedrivs på heltid med 21 undervisningstimmar per vecka och är för studerande på både spår 1 och 2. Du studerar då 9-12:30 mån, tors och fre och 9-16:15 tis och ons.

 

Lär dig läsa och skriva på svenska 

Vi erbjuder kurser i både alfabetisering och latinisering. Hos oss kan du i lugn miljö utveckla din läs- och skrivförmåga i rasande fart. I våra ALFA-grupper arbetar vi i små grupper med hög lärartäthet tillsammans med våra kompetenta modersmålslärare.

 

Kreativa stationer utvecklar din svenska

Ett viktigt verktyg i lärprocessen menar vi är glädjen som finns i lärandet och språket. Vårt nyskapande arbetssätt kring språkutveckling innehåller kreativa aktiviteter för att stimulera både språkprogression och gemenskap.

En dag i veckan har vi stationer på vår SFI-utbildning. Då väljer du som deltagare en station som fokuserar på de färdigheter du behöver utveckla. Du får då träna din svenska på ett kreativt sätt med glädjen i fokus. Vi har bland annat erbjudit stationer som teater, dans, fysiska aktiviteter, kreativt skrivande, samtalsgrupper och musik.

 

Mycket välkommen att registrera dig hos oss!

Du måste registrera dig digitalt via Malmö stads E-anmälan.

Du loggar in, fyller i dina uppgifter och väljer Folkhögskolan Skurup och Fridhem under val av skola. Använd nedanstående länk. 

Till SFI-anmälan

Du kan också besöka SFI-anmälans Drop-in-registrering på Pilgatan 7 i Malmö och säga att du vill studera på Folkhögskolan Skurup och Fridhem. Mer info om deras öppettider hittar du på deras hemsida. 

Några veckor efter registrering skickar vi en inbjudan till intervju. Det är viktigt att du kommer på denna intervju. Efter att du har varit här så kommer du att bli placerad i en klass och din lärare kommer att skicka dig sms/ringa när du ska börja. Detta kan ta några veckor och beror på nivå och plats i klasserna. 

 

Vid frågor om vår SFI-utbildning är du välkommen att höra av dig till oss!

Martin Egnell
SFI-samordnare
tel. 076 000 85 48
martin.egnell@skurupfridhem.se

Caroline Estephan 
SFI-rektor
tel. 076 000 85 59
caroline.estephan@skurupfridhem.se