Om skolan

Folkhögskolan Skurup Fridhem i Malmö startades som ett gemensamt projekt mellan Skurups Folkhögskola och Fridhems Folkhögskola våren 2017.

 

Syftet var att skapa en skola där deltagare kan mötas och utvecklas tillsammans. Grunden från början var att samla SFI, arbetsmarknadskurser och allmän kurs under samma tak och utveckla en skola där deltagare kunde gå hela vägen från SFI till gymnasium och komplettera sin tidigare utbildning i sin egen takt.      

 

Till detta startade Folkhögskolan Speldesign och Kulturprojektlinjen året därpå för att skapa bredd inom skolans utbildningar.    

 

Genom att samla en bredd av utbildningar och arbeta för att bygga broar mellan dessa skapar vi också möjligheter för deltagarna på vår skola att utvecklas, träffa nya människor, komplettera sina tidigare betyg och finna sin väg framåt i livet.    

 

Vår idé är att vi möter våra deltagare där de är och tillsammans arbetar för att de ska komma vidare. Kanske är det att lära sig mer svenska, kanske komplettera tidigare betyg, kanske är det att utveckla en spelprototyp eller att arbeta med sitt kulturprojekt.