Kvalificerad Filmarbetare

 

VÅR FÖRSTA YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING HAR BEVILJATS

Vi har glada nyheter och kan inte vänta med att berätta längre! Myndigheten för yrkeshögskola har beviljat vår första yrkesutbildning någonsin, och nu kan vi äntligen presentera utbildningen ’Kvalificerad Filmarbetare’. Hurra!

Äntligen får Skåne en YH-utbilding för kvalificerade filmarbetare! I höst startar den första klassen och redan nu går det bra att höra av sig för att anmäla intresse. Den nya utbildningen, som kommer att ligga i Malmö, är framtagen tillsammans med filmbranschen och är specifikt inriktad mot de praktiska yrkesroller som finns kring fullstora dramaproduktioner. Den ger en rad certifieringar, säkerhetsutbildning och verktyg som efterfrågas i moderna filmproduktioner. 

 

Kombinationen med mycket arbetsförlagd undervisning och breda samarbeten med branschen ger dig allt du behöver för att lyckas på arbetsmarknaden. ’Kvalificerad filmarbetare’ kommer också att bidra till en välbehövlig ström av ny kompetens och kommer att ge en växande filmbransch både i regionen och nationellt. Det kommer snart upp mer information om utbildningen här på vår hemsida, men du är välkommen att anmäla intresse eller ställa frågor redan nu på denna adress info_filmarbetarlinjen@skurupfridhem.se