Allmän kurs - Malmö Språkutvecklande

Allmän kurs i Malmö ges som en del i ett samarbete mellan Fridhems och Skurups folkhögskolor. Vi har en språkutvecklande profil på Allmän kurs vilket visar sig i att vi, i alla ämnen, arbetar för att stärka och utveckla både tal- och skriftspråk. Vi erbjuder även extra kurser i svenska och engelska för deltagare som behöver mer stöd i sin språkinlärning. Våra engagerade lärare har en lång erfarenhet av socialpedagogiskt och studiemotiverande arbete som är till fördel för alla våra deltagare.

Vi erbjuder två nivåer: En grund med svenska och en gymnasienivå. Du kan läsa mer om dessa olika varianter via länkarna i menyn till vänster på sidan. Behöver du läsa både Grund och Gymnasiet samtidigt? Har du ett eller två ämnen kvar på grund, men är redo för gymnasienivå med övriga ämnen? Då kan du läsa något vi kallar parallell omfattning här hos oss.

 

Att läsa hos oss kan innebära

  • Språkutveckling och en större trygghet i det svenska språket
  • Vidgade vyer för både samhället och tiden vi lever i
  • Gemenskap med människor i olika åldrar och med olika bakgrund
  • Kreativt lärande genom musik, bild och olika kreativa ämnen

 

Behöver du läsa både Grund och Gymnasiet samtidigt? Har du ett eller två ämnen kvar på grund, men är redo för gymnasienivå med övriga ämnen? Då kan du läsa något vi kallar parallell omfattning här hos oss.

 

Vad är ett omdöme på folkhögskola?

Nedan finns en video där du kan få mer information.