Scenkonststudion

 

 

 

Om utbildningen

Scenkonststudion är en förberedande ettårig utbildning som vill öka den kulturella mångfalden på de svenska scenerna. Den vänder sig till dig som är intresserad av skådespeleri, med liten eller ingen erfarenhet, och som vill utforska konstnären i dig.

Under utbildningsåret arbetar vi med bland annat skådespeleri, dans/rörelse, storytelling, performance, sång, forumteater och skrivande/spoken word.

Syftet med utbildningen är att du som deltagare ska finna ditt egna, unika uttryck samt att uppleva andras så att en integration kan ske på flera plan.

Den ska ge verktyg inom scenkonstområdet så att du som deltagare kan göra medvetna konstnärliga val och för att skapa vägar för kommunikation.

Utbildningen ingår i Fridhems teaterutbildningar och kommer att ha ett nära samarbete med vår teaterlinje i Svalöv. Den kommer också att ha ett utbyte och samarbete med Teaterhögskolan i Malmö.

På folkhögskolan möts personer med vitt skilda bakgrunder och behov. Vi försöker skapa en så bra lärandemiljö som möjligt. Av dig som studerar på Kulturlinjerna förväntar vi oss att du tar ansvar för dina studier, driver din egen utveckling, slutför uppgifter och är villig att samarbeta med andra.

Fakta

Fridhems Scenkonststudio är en ettårig utbildning. Undervisningen pågår från slutet av augusti till början av juni och bedrivs på heltid i Malmö. Den har plats för 18-20 studerande och är kostnadsfri.

Du måste vara minst 18 år och ha genomgått årskurs 9 i grundskolan. Studierna är studiemedelsberättigande när du fyllt 20. 

Ansökan

Ansökningsomgången för läsåret 2020-2021 är nu avslutad.
Ansökningarna för 2021-2022 öppnar i december 2020.

Del 1  Workshop
Tillsammans med andra sökande får du göra rörelse- och dansövningar, övningar till ljud och musik samt improvisations- och gibberishövningar. 

Del 2 Intervju 
Vi går igenom utbildningens studieplan, frågar om dina tidigare erfarenheter, vad du vill utveckla gällande scenkonst och vad mångfald och flerspråkighet i utbildningen innebär för oss och för dig.

Mångfald och representation är en viktig faktor i antagningsarbetet, vi vill skapa en grupp med så olika erfarenheter och bakgrunder som möjligt.

Du får mer information om skolan och bidragsmöjligheter när du blivit antagen till skolan.

Kontaktlärare på utbildningen är Rayam Al Jazairi. 
rayam.aljazairi@fridhemsfolkhogskola.se