SVENSKA FRÅN DAG 1

Svenskundervisning för dig i asylprocess 

 

OBS! För tillfället är det inte möjligt att registrera sig på kursen.  Alla studieplatser för år 2023 är redan upptagna. 

 

Vad är svenska från dag 1? 

Svenska från dag 1 är en folkhögskolekurs som erbjuder svenskundervisning under asylprocessen. Kursen är 20 veckor lång och man studerar 20 timmar/vecka. Du studerar 9-12:30 mån, tors och fre och 9-16:15 tis och ons. Under Corona-perioden kombineras utbildningen med distansstudier. 

Syftet med kursen är att öka dina språkkunskaper och förbereda dig för framtida studier på SFI, Grund eller gymnasienivå. Du behöver inte vara nybörjare för att starta kursen. Du bli placerad i en grupp som matchar dina förkunskaper. Syftet med kursen är att öka dina svenska kunskaper och kunskaper om det svenska samhälls-och arbetslivet. 

Som studerande på Svenska på dag 1 har du platsgaranti på SFI så fort du är berättigad SFI-studier. 

 

Vem kan ansöka?

Du som befinner dig i asylprocess och vill utveckla dina svenskkunskaper kan ansöka till oss. För att ansöka behöver du ett giltigt LMA-kort vid registreringstillfället. Du som omfattas av massflyktsdirektivet är också behörig att studera Svenska från dag 1

 

Hur ansöker jag? 

Välkommen att kontakta skolan vid intresse.

OBS! För tillfället är det inte möjligt att registrera sig på kursen.  Alla studieplatser för år 2023 är redan upptagna. 

Samordnare: Martin Egnell: 076 000 85 48, martin.egnell@skurupfridhem.se

Administratör: Ingo Andersson, 076 000 85 68, ingo.andersson@skurupfridhem.se  

Rektor: Caroline Estephan, 076 000 85 59, caroline.estephan@skurupfridhem.se